78203

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 25. 2. 2005
Re: A co se jedu týče...

Dobrý den,
musím upozornit, že pokud je předepsána v něčem absolutní nula, třeba těch
antibiotik v medu, je to absolutní nesmysl, a to doslova. Protože analytické
metody se stále vyvíjejí, pokud má jedna laboratoř nové zařízení, druhá
aparaturu starou dva roky, může být rozdíl v citlivosti mezi nimi velký.
Potom jedna laboratoř označí med jako dobrý, druhá jako jednoznačně závadný.
Nehledě k tomu, že když se ví, co se má hledat, existují koncentrační
metody, které dokáží zvýšit citlivost mnohonásobně (a taky zdražit).
Jestliže obecně rezidua něčeho, třeba antibiotik mají životnost, odborně
poločas rozpadu roky až desítky let, dopadá to nakonec tak, že je
kontaminováno všechno plošně. ( Takové látky jsou třeba DDT, polychlorované
bifenyly nebo dioxiny) Potom, pokud není stanovena spodní hranice, by
nevyhovovalo téměř nic.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Lubomir Ceska" <raden/=/bvx.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, February 24, 2005 8:44 AM
Subject: A co se jedu týče...


> Povolená množství antibiotik v mléce jsou od 0,1 do 0,2 - v medu je to
> absolutní nula.
>
> Proto, prosím, čtenáře konference, abychom odbornou stránku škodlivosti
> těchto látek ponechali na SVÚ. Mým osobním názorem je, že žádná potravina
> nemá obsahovat antibiotika!

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8942


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu